Archive for July, 2011

so Far Away..::

Posted: July 22, 2011 in :s/

Aku pun tak tau nape aku boleh TER-layan lagu nih pepagi hari nih.. Tapi lirix die mmg mendalam.. Anyway, ENJOY….

Never feared for anything, never shamed but never free
A life that healed a broken heart with all that it could
Lived a life so endlessly, saw beyond what others see
I tried to heal your broken heart with all that I could
Will you stay? Will you stay away forever?

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book its burned
Place and time always on my mind
I have so much to say but you’re so far away

Plans of what our futures hold, foolish lies of growing old
It seems we’re so invincible, the truth is so cold
A final song, a last request, a perfect chapter laid to rest
Now and then I try to find a place in my mind
Where you can stay, you can stay awake forever

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book its burned
Place and time always on my mind
I have so much to say but you’re so far away

Sleep tight, I’m not afraid
The ones that we love are here with me
Lay away a place for me
‘Cause as soon as I’m done I’ll be on my way
To live eternally

How do I live without the ones I love?
Time still turns the pages of the book its burned
Place and time always on my mind
And the light you left remains but it’s so hard to stay
When I have so much to say and you’re so far away

I love you, you were ready
The pain is strong enough despise
But I’ll see you when he lets me
Your pain is gone, your hands are tied

So far away and I need you to know
So far away and I need you to, need you to know

Tak Reti Ikat Tali Leher…….

Posted: July 22, 2011 in :s/

Assalam..

Aku taw ramai orang kat luar sane tuh tak reti nak ikat  tali leher a.k.a tie nih.. Aku dulu pun punya la susah baru reti.. Gambar ni aku jumpe kat internet.. So sape2 yg x reti tuh, blajar la eh..

Jangan Mencari Yang Sempurna

Posted: July 12, 2011 in :s/

Dr. Fadzilah Kamsah

BUAT PEDOMAN BERSAMA.

Jika kamu memancing ikan….

Setelah ikan itu terlekat di mata kail,

hendaklah kamu mengambil ikan itu….

Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia

semula ke dalam air begitu saja….

Kerana ia akan SAKIT oleh bisa ketajaman mata kail

Dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga ………

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang…

Setelah dia mulai MENYAYANGIMU

Hendaklah kamu MENJAGA hatinya….

Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja….

Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu

Dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu….

Jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya….

Janganlah kamu terlalu mengaguminya

dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa….

Anggaplah dia manusia biasa

Kerana jika sekali dia melakukan KESILAPAN

bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya….

akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA

boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya….

Jika kamu telah bertemu dengan seorang insan…..

yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.

Yang MENYAYANGIMU… MENGASIHIMU…

Mengapa kamu berlengah..?

Mengapa MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain..?

Mengapa terlalu mengejar kesempurnaan..?

Kelak, jika kamu KEHILANGANNYA

Apabila dia menjadi milik orang lain

Kamu juga yang akan MENYESAL….

Facebook Video Calling

Posted: July 8, 2011 in :s/

Facebook has recently hit 750 million users but that doesn’t matter, numbers doesn’t matter anymore according to Mark Zuckerberg the CEO and founder of Facebook. At a recent press conference, he finally unveiled what you might have been waiting for, Facebook Video Chat thanks to Skype.

Check out Facebook Video Call right now, you’re going to have to install something before it can actually work, but it’s only a small file and will take just a couple of minutes before you’re smiling, winking and laughing out laugh together with our friends face to face.

At the same event, Mark Zuckerberg also announced its new group chat feature that lets you, well, chat with a group of people. Inspired by the chat functionality inside Facebook Groups, the new feature will be incorporated into the new design of Facebook Chat.

While the group chat feature is probably taking its time to be slowly rolled out to all 750 million users, get started with the video chat right now. Happy chatting, just don’t get caught by your boss or lecturer.

http://www.facebook.com/videocalling 

Source : Mashable, Engadget

No Smoking Please..!!

Posted: July 8, 2011 in :s/

Sekarang ni mane pun aku pegi, mesti ade org dok isap rokok.. tensen dowh.. eh,ape best sgt ke isap rokok nih ha? Cube korang bayangkan, kalo ade sorang mamat ni isap rokok, then sebelah die ade org sakit jantung ke, asma ke.. tak ke naya jadinya.. Sekarang ni bukan negara kita Malaysia je yg kecoh pasal rokok nih, negara luar pun same.. Cara diorg, buat iklan2 untuk menyedarkan bahayanya rokok ni, cuma ada la sikit2 yg agak extreme.. ape2 pon, NO SMOKING!!! VALUE YOUR LIFE, AND OTHERS!!!

 


Revolution

Posted: July 2, 2011 in :s/

 

 

 

 


 

 


 


 

Love…

Posted: July 1, 2011 in :s/

 

 

Boy : Kenapa kau sayang sgt kat boyfriend kau tu?

Girl : Eh, mestilah! Boyfriend aku hensem, badan dia sasa.. mata dia kalau pandang, sweet je.. lgpun dia kaya..

Boy : Andai kata boyfriend kau accident, then muka dia hancur, mata dia buta.. camne pulak? x pun kalau dia tiba2 jadik miskin ke? kau tetap akan sayang kat dia ke?

Girl : Aaa… eh, eh, mestilah aku sayang jugak kat dia..

Boy : Then, mana perginya sebab2 yang kau sayang kat dia td tu?

Girl : Err….

 

Adakah kita perlukan sebab yang berlebih-lebihan untuk menyayangi or mencintai seseorang dari segi fizikal? kalau yang rohaniah tu memang la perlu, yang tu boleh dipupuk secara perlahan-lahan..

Kepada yang dah ada kekasih tu, jawab la.. kepada yang x de lg, satu hari nanti korg akan berpunya jugak..

Aku just nak bgtau, “Cinta tu susah nak datang, dan susah jugak untuk diperolehi.. Tapi selalunya bila kita dapat cinta yang susah nak diperolehi tu, kita jarang menghargai.. Dan bila cinta tu pergi,,perghh…pedihnya hati (huhu~)”

 

One night, the moon asked me “When he/she hurt you so much and makes you cry, why don’t you leave he/she then?”

I would answer “Moon, can you ever leave the sky after what it did to you?”

I bet the moon would be speechless then…

Ingatlah, kadang-kadang kita mudah untuk memaafkan seseorg yang byk menyakitkan kita, kerana kita masih sayang dan perlukan seseorg itu dalam hidup kita..

p/s : aku pun x tau kenape aku tetibe emo sikit arinih..ahaha,,anyway enjoy lagu nih..