Love…

Posted: July 1, 2011 in :s/

 

 

Boy : Kenapa kau sayang sgt kat boyfriend kau tu?

Girl : Eh, mestilah! Boyfriend aku hensem, badan dia sasa.. mata dia kalau pandang, sweet je.. lgpun dia kaya..

Boy : Andai kata boyfriend kau accident, then muka dia hancur, mata dia buta.. camne pulak? x pun kalau dia tiba2 jadik miskin ke? kau tetap akan sayang kat dia ke?

Girl : Aaa… eh, eh, mestilah aku sayang jugak kat dia..

Boy : Then, mana perginya sebab2 yang kau sayang kat dia td tu?

Girl : Err….

 

Adakah kita perlukan sebab yang berlebih-lebihan untuk menyayangi or mencintai seseorang dari segi fizikal? kalau yang rohaniah tu memang la perlu, yang tu boleh dipupuk secara perlahan-lahan..

Kepada yang dah ada kekasih tu, jawab la.. kepada yang x de lg, satu hari nanti korg akan berpunya jugak..

Aku just nak bgtau, “Cinta tu susah nak datang, dan susah jugak untuk diperolehi.. Tapi selalunya bila kita dapat cinta yang susah nak diperolehi tu, kita jarang menghargai.. Dan bila cinta tu pergi,,perghh…pedihnya hati (huhu~)”

 

One night, the moon asked me “When he/she hurt you so much and makes you cry, why don’t you leave he/she then?”

I would answer “Moon, can you ever leave the sky after what it did to you?”

I bet the moon would be speechless then…

Ingatlah, kadang-kadang kita mudah untuk memaafkan seseorg yang byk menyakitkan kita, kerana kita masih sayang dan perlukan seseorg itu dalam hidup kita..

p/s : aku pun x tau kenape aku tetibe emo sikit arinih..ahaha,,anyway enjoy lagu nih..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s