Jom Belajar Gitar!!!

Posted: May 25, 2012 in :s/

Assalam semua.. kali ni aku bosan, so aku nak bg tutorial main gitar la plak.. ekekeke.. salah 1 hobi aku, main gitar la.. takde la pro sgt pun.. just utk isi masa lapang je.. so, bg yg berminat., belajar la yek..

Sini aku bg chord yg basic je.. lain kali kalau rajin, aku sambung part 2 pulak utk chord yg lg advance.. Choww!!!

Chord A

Chord A minor (Am)

Chord B

Chord B minor (Bm)

Chord C

Chord D

Chord D minor (Dm)

Chord E

Chord E minor (Em)

Chord F

Chord G

 

Kalau tak paham nak baca titik2 kat atas tu.., tgk video nih.. selamat belajar…

 

Advertisements
Comments
  1. Puteri Nurain says:

    Awak sy mmg tak pandai main gitar.. tapikan sy suke bila awak main gitar khas untuk sy..
    sy suke tgk muka awak yg malu bila nyanyi depan sy, sy suke tgk awak mengelabah petik gitar bila sy pandang..sbb tu sy taknak blaja main gitar,spy sy leh slalu tgk awak main gitar dan jatuh cinta lagi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s